неділю, 28 жовтня 2018 р.

Сумісність шрифтів в документах під Лінукс та Microsoft Windows

"шрифти"Усім привіт!!!
Радий знову вас вітати в себе на блозі.
     Отже, сьогодні я хочу з вами поділитися інформацією "Як збільшити сумісність офісних документів, створених в популярному офісі від компанії Microsoft MS Office, в популярному офісі (серед безкоштовних) LibreOffice в операційній системі Linux."
    Я думаю, кожен з нас прекрасно розуміє, що офісному пакету від Microsoft серед безплатних аналогів, конкурента на має. Все ж таки над створенням його люди працюють за гроші. Це їхня робота.
    Але не кожен згідний віддавати сотні доларів за ОС Windows + MS Office. Тому ця невеличка стаття для тих, хто працює в ОС Linux і хоче, щоб документи DOC та інші відкривалися з мінімальним викривленням.
    Кожен з вас помітив, що при  відкритті в першу чергу не коректно відображаються шрифти. Чому стандартні шрифти, Times New Roman, Arial, Tahoma, Symbol та інші не встановлені за замовчуванням? Тому що вони комерційні.
      Рішення напрошувалось саме собою. Потрібно було встановити їх в ОС Linux. Де їх взяти? З ОС Windows.
   Після встановлення більшість документів формату DOC стали відкриватися коректно.
    Найкраща сумісність у документів від Microsoft, створених в офісних програмах, починаючи з 2010 року (зі слів розробників).
     Кому ліньки шукати набір цих шрифтів, пропоную свій підбір. Їх можна звантажити за посиланням: ШРИФТИ MICROSOFT. Це мінімальний набір шрифтів, які, на мою думку, необхідні для роботи з документами MS Office.
      В архіві такі шрифти:
  • Arial;
  • Symbol;
  • Tahoma;
  • Times New Roman;
  • Verdana;
  • Webdings;
  • Wingdings;
  • Wingdings 2;
  • Wingdings 3.
    Червоним кольором позначені шрифти із символами.
    Решту шрифтів можна спокійно доставити самостійно.
   Також самостійно можна встановити пакет ttf-mscorefonts-installer, який містить Andale Mono, Arial, Arial Black, Comic Sans MS, Courier New, Georgia, Impact, Times New Roman, Trebuchet, Verdana, и Webdings, скориставшись системним встановлювачем пакунків або командою в терміналі: sudo apt install ttf-mscorefonts-installer
   Успіхів вас усім роботі та в опануванні ОС Linux та всього, що з нею пов'язано.

2 коментарі:

  1. Розкрийте, будь ласка, момент: що такого є і в продукті від Майкрософт, що йому немає конкурентів?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. MS Office є негласним стандартом документів. Можливості цього офісу ширші. Word - SmartArt-об'єкти, PowerPoint - відсутні тригери, майже немає налаштування звуку та відео.
      ПС. Я користуюсь LibreOffice.

      Видалити